Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
Servera köttfärslimpan med rotfrukter och Västerbottenssås. Pensla med lite olja runtom. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Knäck äggen och blanda med yoghurt. Klipp baconet i små bitar med en sax, stek i stekpannan. Blanda i stekt bacon, smula ned chévre, finstrimla de soltorkade tomaterna och blanda ned i äggsmeten och rör om
Låt ånga av medan du värmer mjölk, grädde och smör i en kastrull. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skala, kärna ur och skiva äpplet i ganska tunna halvmånar
Vitlöken krossades med full kraft mellan skärbrädan och knivbladet innan den hackades grovt. Göteborgsdiset trycker mot fönstrets glas och den mjälla röken från husens kakelugnsskorsstenar stiger långsamt med ett värmande intryck mot den grå och kalla skyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.