1, Börja med riset. Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt
1, Börja med riset. Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt
)4 st kalvlägg (ossobuco)1 liter kalvbuljong (hade endast 0,5 l köttbuljong hemma, resten vatten + köttfond)1 burk krossad tomat/hela skalade tomater2 morötter (skalade)1 palsternacka (skalade)2 stjälkar stjälkselleri (inte en nödvändighet)3 dl vittvin2 lagerblad1 stor lök3 klyftor vitlöktimjamrosmarinvetemjölsalt pepparsmörTa kalvläggen i rumsvärme i god tidLägg ca 1 dl vetemjöl, 1 msk salt och peppar på en tallrik, vänd läggen i mjöl blandningen tills de är täckta med mjölLägg ugnen på 150 graderTa fram en gryta som tål hård värmeSkär upp grönsakerna, löken, vitlöken
Efter den smarriga midddagen (som jag berättade om i ett tidigare inlägg) så tyckte vi det var synd om man inte toppade det hela med en god dessert och till vår glädje "hittade" jag en burk Ben & Jerry- glass i smaken Chocolate, Fudge Brownie i frysen
Blanda allt utom hasselnötter i en kastrull och koka upp under omrörning. Den här kakan har jag längtat efter att få baka sen den bakades av en deltagare i Amerikanska masterchef
¼ kopp hakket hvit sjokolade¼ kopp hakket mørk sjokolade¼ kopp hakkede pecannøtter¼ kopp hakkede valnøtter¼ kopp halve sjokoladeovertrukne mandler100 g god mørk sjokolade1 kopp melk2 store egg1 kopp sukker1 kopp kremfløte1 ts vaniljeekstrakt1 klype saltBland sjokoladene, nøtter og mandler i en bolle, dekk til og sett kaldt
I fredags var jag med min kompis Linda och hennes kompis Malin på Mr French i Gamla stan. Vi drack rosévin, åt snittar (anklever, löjrom och chiliräkröra) som var supergoda och jag gav mig på att prova ostron
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Häll tillbaka falukorven och tillsätt mrscheng's wok sauce, rör om och hetta upp. Hetta upp en stekpanna/wok och tillsätt oljan, fräs först ingefäran lite, tillsätt falukorven och stek under omrörning tills den fått färg
Som ni såg på Facebook igår njöt vi av skaldjur igår där Mr Lobster och Mrs Crab hade huvudrollerna. Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna
Sätt ugnen på 120°C. Om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit
Sätt ugnen på 120°C. om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.