Boken innehåller även har ett recept på glutenfrivegan-pastadeg (receptet nedan är med ägg) och såklart massor med goda såser och rätter att göra av pastan
Vispa slätt och smeta snabbt ut på en plåt med bakplåtspapper innan det sväller för mycket. Snubblade över ett recept på glutenfri hemmagjord pasta härom dagen och kände att jag måste testa
) Rör om i den heta pastan och avsluta med att ringla lite tryffelolja över. Men det fattas ett krispigt chips av något slag ovanpå svampen, huvudsaken det är krispigt med lite sälta
Mumsigt värre med en rejäl driva Västerbottenost på toppen. Glutenfripasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här medglutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Zucchinipastamed oliver, soltorkade tomater och persilja. Hacka vitlöken och stek lätt i olivolja tillsammans med hackade soltorkade tomater, oliver och hackad persilja
Red eventuellt av med någon matsked av pastavattnet. Idag serveras det en grönskande laxröra med spenat och haricot verts i den casterydska lunchresturangen
Vänd ihop sås medpasta och låt allt bli genomvarmt. Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper, grädda med båda pappren kvar i 150 graders ugn, 10 minuter
Serverades med ICAs glutenfriapasta. Började min "extra söndag" med 1 timmes yoga i morse och så här såg. Skär lök och paprika i mindre bitar och fräs på i en gryta tillsammans med oljan, tillsätt allt annat och om du använder fryst quorn så låt puttra i ca 15-20 min
Pasta brukar de flesta gilla, wok-grönsaker kan man ha på lut i frysen, och med olika kryddor, smaker och wok-blandningar kan man variera sin vegetariska pastagratäng på alla möjliga sätt
Egentligen hade jag tänkt använda aubergine också, men den visade sig vara betydligt vackrare på utsidan än insidan (vilket ibland visar sig vara fallet även med mänskliga "auberginer") så den fick jag hoppa över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.