Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Så idag bjuder jag er på just detta recept, Mozzarellabiffar i gräddigsås
Stek i smör och olivolja på medelstark värme. Såsen. Smaksätt med kalvfond. Sås. Red med maizena. Låt sjuda i 5 minuter utan lock och smaka av med peppar ev lite salt
Du behöver en stekpanna med lock, har du inte det går det nog lika bra att steka på kycklingen i en stekpanna och sen lägga över den i en kastrull när du ska hälla på vattnet och buljongtärningen
Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Sås. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
En krämig och god pastasåsmed fläskfilé. Börja med att putsa filén och skär den i strimlor. Häll den nykokta tagliatellen på tallrikar och häll sedan över den gräddigafläskfilésåsen
Lägg över kycklingen på ett fat och låt ligga medan du gör såsen. Smält smöret och blanda i olivoljan och soyan, pensla kycklingen på "undersidan" och krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda
Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Gräddigsås. Strö på halverade tomater och basilikablad och servera med pressad potatis och sallad
Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.