Moules frites, Waterzooi och våfflor – belgisk afton
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 och dök i säng kort därefter. Sofia kände sig trött och mätt. I mitt huvud snurrade ett jordklot och innan jag hade funderat färdigt över var jag skulle sätta ned fingret nästa gång, hade även jag somnat.
  • 1 nät färska blåmusslor
  • 4 msk olivolja
  • 4 klyftor vitlök (fint hackad)
  • 1/2 purjolök (skivad)
  • 4 schalottenlökar (grovt hackade)
  • 3 små morötter (strimlade)
  • 1/2 näve flingsalt
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 4 kvistar timjan
  • 4 dl belgisk veteöl (Hoegaarden Wit-Blanche)
  • 25 g smör
  • 12 blåmusslor i skal (okokta)
  • 200 g lax (i större bitar ca 4×4 cm)
  • 200 g torskrygg (i större bitar ca 4×4 cm)
  • 12 svarta tigerräkor
  • 3 schalottenlökar (grovt hackade)
  • 2 morötter (strimlade)
  • 1 selleristjälk (skivad)
  • 3 dl fiskbuljong (ganska koncentrerad)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor salt och peppar
  • hackad persilja att garnera med
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 4.5 dl mjölk
  • 125 g smält smör
  • 3 st äggvitor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.