Byt matjesillen mot sill du lägger in själv så slipper du socker och eventuella tillsatser. En klassiker (zucchinisnittar med skagenröra) och två nya rätter
Som ni vet är jag Officiell ÅretsKock-bloggare för LRF. Ytterligare åtta kockar går vidare på poäng till Sista chansen i Göteborg där de tävlar om de återstående fyra finalplatserna
Köttet har jag bytt ut mot härlig rotselleri och gräddmjölken till såsen blev cashewmjölk. ) som den ska heta kommer att endast servera vegetarisk mat i världsklass och som inte drar sig för att nämna sitt mål om nya stjärnor
Som ett led i mitt Åretskock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Hoppas att ni alla har haft en härlig nyårsafton och att det nya året har börjat bra. ) Den smördegsinbakade getosten serverades på en bädd av ruccola, lufttorkade skinka, rostade pinjenötter och mina nya favoriter, lätt soltorkade tomater
Stek dem i mycket smör (jag är lite känslig mot fritering, detta gick fint). Som officiell Åretskock-bloggare ville jag laga Klas Lindbergs vinnarbiff på ett sätt som fungerar hemma
Snittar på fryst gurka - Åretskocks Creme Fraiche med ingefära & chili - löjrom - piplök - harsyraNu i augusti är ett bra tillfälle att ses efter sommaren, det är många som ställer till fest - kanske en kräftskiva
Tag upp plättarna och häll i nya, cirka 1 msk smet per plätt. Från början hade Anders och jag tänkt ut "Fira in 2012 med 12 olika rätter", men på vägen kom en sista, trettonde rätt, därmed föll den planeringen
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på ÅretsKock. Ett stort antal kockar från norr till söder i landet har intervjuats om trender i köken
Räms korvar var å sin sida perfekta i konsistensen – saftiga och lagom mjuka – och kryddningen var perfekt avvägd så att man tydligt kunde urskilja så väl citronskal, kummin och paprika utan att någon krydda tog överhanden
* Öppna musslorna - du lättar på skalet cirka en centimeter med en kniv men håller emot så att det inte åker upp hela vägen* Lossa på musslan med kniven längs hela vägen* Bryt upp musselskalet och ta bort gallan (den svarta säcken)* Skär ur filéerna och spara puts och rens
Husmor Lisas mobilkamera är för tillfället trasig efter tuff behandling i skolköket så de fina bilderna på maten är tagna av min Åretskock-bloggar-kollega Karoline Nordefors
– Jag är mycket nöjd med min smakkombination, en crème fraiche med drag i. Varje år lanserar Arla en årets gourmet-crème fraiche i samarbete med vinnaren av förra Åretskock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.