Mot nya utmaningar – Årets kock 2013!
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 640 g hälleflundra
  • Citron
  • 1 knippe morötter
  • 100 g smör
  • Citron
  • Salt
  • Salt
  • 8 små rödlökar
  • 0,5 dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 5 rosépepparkorn
  • 16 färskpotatisar En knippe dill
  • Salt
  • Smör
  • Smör
  • 1 dl hasselnötter
  • 2. Sätt ugnen på
  • 1 Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  • 2 Smält smöret i en kastrull. Lägg i morötterna och låt dem koka i smöret tills de är mjuka. Ca 15-20 min 3 Sila av smöret men behåll det.
  • 4 Mixa morötter med en tsk smör och lite citronjuice. Smaka av med salt.
  • POTATIS
  • 1 Koka potatisen i saltat vatten med dill tills de är mjuka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.