Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Det här är ännu ett enkelt recept med några lite ovanliga vändningar från Cucina Di Calabria. Man bryner lök och vitlök som man sedan inte låter koka med grytan utan tillsätter på slutet
Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Stifado, grekisk kaningryta. I förra inlägget lovade jag att återkomma med mitt stifadorecept. Först tänkte jag se om jag kunde köpa en vildkanin från Bonnarps, men det slutade med en tinad från Vreta Kaningård istället
Smaka av med vitvinsvinäger och eventuellt mer salt och kryddpeppar. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar och bryn i olivoljan tillsammans med skalade lökar och finhackad vitlök
Servera med kokta ärter och morötter och kokt potatis eller ris. Bryn köttet i olivoljan i en gryta. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet
Skala schalottenlökenmedan köttet kokar. Servera med grekisk klyftpotatis eller ris. Tillsätt nu schalottenlöken och låt koka 1 timme till. 2 kg fårstek med ben. 1 kg schalottenlök
Kalvgrytamed bacon och syltlök med parmesangremolata. När lunchen låg i magen, ringde telefonen om att en granne noterat att vår dörr stod öppen och hon ville bara meddela att hon stängt den
Häll på vinägern och krydda med timjan och salt. Stek löken i olivoljan på medelvärme i 7-8 minuter, tillsätt sockret och stek ett par minuter så att löken blir mjuk och gyllenbrun. 3 bananschalottenlökar eller. eller 5 schalottenlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.