Nu när man börjar få vårkänslor är det mycket roligare att dricka kylda och svalkande drycker. Denna mangoshake är utmärkt när man behöver få sötsuget eller hungern stillad
Dagens recept har ett par veckor på nacken. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt
God och enkel sallad som görs som den ovanför, men där pumpakärnorna utesluts och salladen garneras med en skvätt hallonvinäger (finns att köpa på ex, ICA och funkar superbra ihop med både vanlig sallad och fruktsallad
För en extra matig soppa tillsätts kokta bönor eller linser. Hetta upp olja i en kastrull och bryn 1 hackad gul lök och 1 skivad vitlöksklyfta så att det blir mjukt men inte bränns
Visserligen rekommenderas det i receptet att vänta en månad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
Gulasch är en rätt jag alltid återkommer till, framför allt på vintern. Det är något så rustikt och underbart med den heta, smakrika gulaschen, den värmer liksom både själ och hjärta
Visst är det härligt att titta ut och se det vita (ja så länge den ligger kvar och inte smutsas ner av avgaser och annat) täcket som lyser upp dessa gråa dagar
Så finns ju förstås sushi där man inte behöver göra något, bara äta den rå. För att få ordning på smakerna serverar vi gärna kokt fisk med någon form av sås
Håller bra i kyl, i alla fall i två dagar, men skaka om före servering. Visst är det sorgligt att behöva vara inomhus dessa majdagar när högsommarvärmen slagit till
Nästa gång blir det med lite socker i och lite jäst eller bakpulver och framför allt mindre salt. Kläder ska i första hand vara varma och sköna i vårt mörka kalla klimat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.