Denna var ju en höjdare som min mamma skulle ha uttryckt det, detta blev iallafall årets påsktårta. Den är mäktig och räcker till fler än man tror när man ser den
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Rör ägg och socker. Mal mandeln och blanda i bakpulver och mjöl. Rör ner i smeten och häll i en rund form med löstagbar botten, som är smörad och bröad
Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra, mandelmjölet är en botten som ger en mazarinliknande smak, gott och somrigt till middagsbordet eller kafferepet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.