En saftig och maffig morotstårta fylld med en sötsyrlig creamcheese frosting. De bästa med den här tårtan tycker jag är att det är så himla roligt att baka just tårtor och de sämsta är väl att de tar lite tid
Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Vispa smör och florsocker poröst med elvisp. 2 För att inte kakan ska bli toppig när den gräddas kan man dra smeten med slickepott upp mot formens kant. 5 Forma resterande kräm till små ägg med hjälp av två skedar
Garnera tårtan med Noblesse runtom. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. 1Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. 1Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar
Vispa ägg och socker pösigt, med elvisp. Blanda mjölmixen med bakpulver, kanel, vaniljsocker. Smörj en form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) och "bröa" med kokosflingor
känn med en sticka om kakan är färdig. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ihop mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat samt blanda ner nystött kardemumma
Lägg hallonen och blåbären på tårtan och garnera till sist med några citronmelissblad. Den här tårtan blev väldigt god med sötman från morotstårtbottnen ihop med den syrliga frostingen och de färska bären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.