Blanda jästen med mjölken. Forma till två limpor och skär snitt med vass kniv och strö över lite mjöl. 2,5 medelstora morötter finrivna. 2,5 medelstora morötter finrivna
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Överdrivet med salt och vatten i ett par dagar, sedan skär man ner på både salt och vatten ju närmare tävlingen man kommer, till att helt utesluta salt dagen innan och endast dricka ett par dl vatten tillsammans med maten
lite matfett till att smöra formarna med. lite matfett till att smöra formarna med. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter. Smöra 2 limpformar à ca 1 ½ liter med lite matfett. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper jag gjorde stora kakor på ca 17 cm. Nagga kakorna och låt dem jäsa ca 30 minuter övertäckta med en bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.