Morotskaka är ju definitivt en favorit. ) Gillar stora saker i Kitchen Aid och små. Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren
Går det att få nog av morotskaka. Den här bjöd jag mina kollegor (som inte alls är bortskämda med kakor) på för ett tag sedan och passade då på att testa ett recept jag haft i huvudet rätt länge
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
Vispa ägg och farinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet
Njut av din saftiga mandel ochmorotskaka toppat med kardemumma. I några dagars gick jag och längtade efter den perfekta kakan att äta och njuta och samtidigt som den så klart skulle vara hälsosam och saftig
Jag har också bloggat om ett himla gott dadel- och morotsbröd tidigare och häromdagen fick jag för mig att om jag slår ihop dessa två recept så borde det bli en himla god gluten- och sockerfri morotskakaoch
Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det
Jag vågar nog säga att den saftiga morotskakan ligger chokladen hack i häl. För en tid sedan bakade jag mina första morotsmuffins och gjorde cupcakes av dem (se Morotscupcakes med kanin)
Denna gång blev det morotskakaoch hujedamej vad gott det blev. Hitta på och så. Den var inte torr som den originella morotskakan, utan mer kladdig, och det är precis så jag vill ha det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.