Morotskaka med vitabönor
Ellinors World
Ellinors World
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Missade att fota med frontongen, då den såg
  • betydligt mer aptitlig ut
  • 4 dl vita bönor, kokta
  • 1 banan 1 ägg 2 äggvitor (alt. ytterligare ett ägg)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 krm ingefära
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl valnötter, hackade
  •  
  • Gör så här
  • Mixa bönor och banan till en slät smet.
  • Rör i ägg och äggvita.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan i bönsmeten.
  • Riv morötter och tillsätt tillsammans med valnötter.
  • Smörj en kakform (jag använde kokosolja) och strö i mandelmjöl.
  • Grädda mitt i ugnen, 175°C, i 40-45 minuter Håll koll på kakan under gräddning så att den inte blir för torr.
  • Låt svalna och och bered sedan över frosting. Jag använde vaniljkvarg (kvarg, vaniljpulver och lite honung), smaka av och njut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.