Morotskaka med Limefrosting
Kardemumma Gumman
Kardemumma Gumman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk malen ingefära
  • en nypa salt
  • 1½ dl solrosolja
  • 4½ dl rivna morötter
  • smör och ströbröd till formen
  •  
  • Limefrosting
  • 60 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost (jag satte 150g )
  • skalet av en lime
  • Vispa alla ingredienser med elvisp. Bred ut över kakan.
  • 1 ) Sätt ugnen på 150 grader 2) Vispa ägg och socker pösigt
  • 3 ) Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten
  • 4 ) Tillsätt olja och morötter
  • 5 ) Häll smeten i en bröad form, gärna med löstagbar botten, 24cm.
  • 6 ) Grädda i mitten av ugnen ca 55min.
  • 7 ) Låt svalna och bre på frostingen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.