Morotskaka i långpanna
Milda.se
Milda.se

Morotskaka i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 1 citron
  • finrivet skal av
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 125 g Crème Bonjour Färskost
  • Naturell
  • 1 dl florsocker
  • ½ citron
  • saften av

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Skala och riv morötterna fint på ett rivjärn. Borsta citronen i ljummet vatten och riv det gula skalet fint. Vispa samman ägg och socker till en vit, pösig smet.

    Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta, morötter, margarin och finrivet citronskal i smeten.

    Häll upp smeten i en långpanna 20 x 30 cm - klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Är stickan torr är kakan klar, fastnar det lite smet på stickan ska kakan gräddas i ytterligare några minuter.

    Stjälp upp kakan på en bricka, dra varsamt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under långpannan.

    Mosa färskosten. Rör samman färskost, florsocker och citronsaft till en smidig glasyr. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.

    Låt kakan stå svalt ett par timmar innan den skärs upp i jämnstora bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.