Morotskaka
Milda.se
Milda.se

Morotskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 5 dl socker
  • 5 dl farinsocker
  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 2-3 msk ströbröd
  • till formen
  • 200 g Creme Bonjour Naturell cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk msk pressad citron
  • + skalet av 1 citron

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180°C.

    Skala och finriv morötterna.

    Vispa socker, farinsocker och flytande margarin tills sockret löst upp sig, vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt även de rivna morötterna.

    Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och kanel i smeten, blanda försiktigt in det i smeten.

    Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbara kanter (26 cm), grädda näst längst ner i ugnen ca 40-50 minuter.

    Blanda cream cheese med florsocker, citronsaft och finrivet skal. Bred toppningen på kakan när den har svalnat helt.

    Viktigt gällande morotskaka: Det är viktigt att man använder både bakpulver och bikarbonat i en morotskaka för att få en lätt och luftig konsistens på kakan. Utesluter man det ena blir kakan mer kompakt.

    Blanda gärna ner 1 dl grovt hackade valnötter i smeten för att ge kakan lite tuggmotstånd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.