Gurktzatziki i all ära, inte mycket som slår det till ett gott bröd eller kanske till grillat. Detta är en, enligt min åsikt, inte en så dum motståndare som passar utmärkt till grillat kött eller fisk av något slag
Hur som gjordes det en god variant med lite extra bett i här i dagarna. Med ingefära, vitlök och en gnutta chili tillsammans med lite spiskummin och salt gav en toppgod smak på bollarna
Blanda äpple, vitlök och persilja med yoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Ja, det blev ju som sagt grillat i måndags och vi gjorde bl a den här som sås till
Riv äpplet grovt, skala vitlöksklyftan pressa, blanda äpple vitlök och persilja med yoghurt, smaksätt med salt och peppar 1 äpple, 1 vitlöksklyfta, 2msk hackad persilja, 2dl matlagningsyoghurt, salt och peppar
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
Börja medäppeltzatzikin. Blanda det tillsammans med yoghurt, honung och pressad vitlök. Servera våfflorna medäppeltzatziki, morot, paprika och skinka eller kött
Som rubriken avslöjar blev det ”kålwraps” fyllda med råa sesampanerade cashew- och morotsfalaflar, avokado, hackad rödbeta, oliver, coctailtomater och persika
Blanda ihop övriga ingredienser, tillsätt äppelrivet och smaka av med salt och peppar. I kväll äter vi tzatzikin med nystekta laxkotletter och blomkålsris
Krydda fisken med italienska örter, salt och peppar. Servera gärna med en krispig kålsallad. Stek dem på ett bakplåtspapper, som är lätt penslat med olja, i ugn i ca 8 minuter till gyllene och krispiga
Blanda ihop övriga ingredienser, tillsätt äppelrivet och smaka av med salt och peppar. I kväll äter vi tzatzikin med nystekta laxkotletter och blomkålsris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.