Receptet kommer från en tjej som heter Liv och är ett av bidragen till årets hemmakonditor. (Med lite ändringar pga att jag gjorde större cupcakes än henne) Smeten innehåller inget bakpulver men äggen gör att muffinsen reser sig ändå
När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Vi hälsade på hos en kompis och eftersom jag behöver hitta ett bättre recept på vaniljcupcakes än det jag prövat förut hade jag nu en bra orsak att pröva det här receptet från Joy of Baking
Otroligt goda chokladcupcakes med en cream cheese frosting med smak av vitchoklad och hallon. Och det goda slutar inte här, i mitten av varje cupcake finns en liten överraskning
Det blev morotscupcakes med philadelphiafrosting och rosor i sugarpaste. När min avdelning på jobbet skulle ha fest så tog jag på mig ansvaret att fixa kakan till kaffet
Världens godaste morotscupcakes. Det recept jag brukar använda när jag bakar morotscupcakes är supergott, men de blir inte så fina då formarna brukar lossna från själva muffinsen
1Morotscupcakes170 g rivna morötter (ca 2-3) 150 g vetemjöl (2,5 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 3 g salt (0,5 tsk) 4 g kanel (2 tsk) 4 riv muskot från hel nöt 110 g ägg (2) 170 g strösocker (2 dl) 130 g vegetabilisk olja (1,5 dl) fina passande formar. 1Cream cheese-frosting200 g osaltat smör, rumstempererat 200 g florsocker (3 2/3 dl) 300 g färskost 12 g vaniljsocker (1 msk)Morotscupcakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.