Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. E-postTelegramGillaGilla Laddar. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Den gör sig nog för övrigt väldigt bra med annan sallad också - den är frisk och god. Jag handlar med ögat när jag är i affären och en sak jag har svårt att motstå är knippmorötter med blasten kvar
Skala och riv morötterna. Sedan hatade jag även när de rev morötterna så här fint, det blev ju som bara en enda sörja, väldigt saftigt men jag ville ha större bitar
Skala morötternaoch skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna + vitlök i en kastrull tillsammans med curry, ingefära och chilli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.