Smakrika revbensspjäll med hög men rund smak. Det här är verkligen ett läckert recept. Man mortlar aromatiska kryddor, kokar ihop en glaze med mörk rom och rårörsocker – och så kör man allt i ugnen
Vacqueyras Le Clos, Montirius, 2013 (art nr 99507) 199 kr. Från början var denna klassiska macka från Philadelphia, i staten Pennsylvania, bara stekt kött och lök i ett vitt bröd
Då är det dags att börja göra queneller och hummersås. Det är något visst med att bestämma sig för vad man ska göra, läsa på, förbereda och sedan till sist sätta tänderna i hantverket
Då var det klart, Montirius har kommit för att stanna, i alla fall i min källare. När MontiriusVacqueyrasGarrigues 2012 kändes juvenilt, busigt och lättsamt är MontiriusVacqueyras Le Clos 2012 (nr 90044, 209 kr) en annan varelse
Domaine Santa Duc Gigondas Prestige des Hautes Garrigues 2010Domaine Santa Duc Gigondas Prestige des Hautes Garrigues 2010 ( köptes för 349 kr våren 2013) glänser med en uppvisning i balans och komplexitet, ungt absolut, inte en mognadston i sikte, rent med gott om mustig mörk frukt, örter och saltlakrits
Jo därför att, i mitt tycke, är Domaine Santa Duc Gigondas Prestige des Hautes Garrigues 2009 (nr 95093, 299 kr) en av de viktigaste anledningarna att lyfta blicken från papphyllan
Domaine de l’Amauve vingårdar ligger på högra sidan av floden Rhône, nära staden Vaison La Romaine, inte långt från de mer berömda områdena Gigondas, Vacqueyras och Châteauneuf du Pape
En smällvarm julidag 2011 körde vi in i byn Murviel i Languedoc i södra Frankrike. Vi skulle köpa vin av den svenska vinproducenten Anders Åberg – och vi hittade honom hemma i vardagsrummet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.