En klassisk fyriskaka eller äppelsockerkaka. Jag fick ett helt lass med äpplen från en kollega. Dom kan ju bara inte ligga där och ruttna utan självklart blir det en äppelkaka
Fyriskaka är en typ av sockerkaksliknande äppelkaka. Det här receptet är den glutenfria varianten av Birgitta Rasmussons klassiska recept på fyriskaka och var en av årets tekniska utmaningar i "Hela Sverige bakar"
Koka bulgur och låt den svalna. Lösgör försiktigt spetskålens blad (skär runt rotsocken först) Blanchera kålbladen ca 1½ minut i en stor gryta kokande vatten
Nu känner jag blogglusten komma tillbaka. Jag jobbar 75% sedan 2 veckor tillbaka och det har gjort mycket för lusten att laga mat, baka och att blogga Hoppas att det fortfarande är någon som kikar förbi här trots att jag legat i ide ett tag
Från min barndoms kokbok…Sju sorters kakor. En enkel äppelkaka som jag nu för vidare till mina barn. Gott, rakt upp och ner, med en kopp kaffe, thé eller stort glas mjölk
Så här har ni mitt recept på en härlig, kolhydratfri, kreativ modern mousaka, enjoy. Hade en lång dag i skolan idag, slutade vid 19 och hemma fanns en hungrig flickvän som just hade kommit hem från en heldag på kliniken och inget att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.