Serveras varma med gott pålägg på. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 3 dl havregryn. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna
Tillsätt mjölken och rör om med en sked tills det är klumpfritt och en jämn smet/deg. Jag lovade på Glutenfritt by Flink (facebooksidan min) tidigare idag ett recept på fjärilsscones
Nagga med en gaffel och skåra eventuellt sconeskakorna så att de blir lätta att dela (se bilden). Så - här kommer ett grundrecept som är enkelt att variera med olika mjölsorter, gryn, frön, nötter, torkad frukt, marmelad (i degen alltså) o
Min systerdotter hade använt en fet turkisk yoghurt i hennes scones precis som det stod i grundreceptet men eftersom jag försöker äta en både glutenfri och en mjölkfri diet på grund av min MS så valde jag att prova att baka mina sconesmedhavregrädde istället och jag måste säga att mina scones också blev helt underbart goda
Idag gräddade vi massor med våfflor. Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.