Koka upp mjölken och Milda tillsammans med sockret. Dra åt sidan och rör ner chokladen, vispa tills chokladen helt har smält.
Rör ner de urpressade gelatinbladen. Häll pannacottan i portionsformar.
Placera dem i kylskåp i minst 3-4 timmar.
Koka upp vatten, socker, apelsinskal och stjälkar av mynta och låt sjuda i 5 minuter. Dra av kastrullen och lägg i tranbären. Låt lagen svalna.
När pannacottan har stelnat och tranbären svalnat, garnera med tranbär, låt gärna lite av sockerlagen följa med. Garnera gärna med riven choklad och mynta.
Jag provläste Roy Fares bok "Sweet" och fastnade för mjölkchokladpannacottamed daimkrisp på. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta
Pannacottamedmjölkchoklad är en väldigt god variant. Lägg också i mjölkchokladen i bitar. Om inte pannacotta är min favoritefterrätt så ligger den i alla fall i vinnarcirkeln
Både mjölkchoklad samt vit choklad- och vaniljpannacotta har jag gjort tidigare många gånger men denna tre lagerspannacotta slår dessa båda med hästlängder
Skala vitlöken och krossa klyftorna lite lätt med sidan av kniven. Lägg chilin i en burk med tätslutande lock, häll över inläggningsvätskan och låt svalna i rumstemperatur
Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.