Sära mandlarna. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om. Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. - Läs hela inlägget här 4dl mandlar
Förvara de kanderademandlarna i en tättslutande burk med lock. De kan sedan användas i chokladgodisar och efterrätter som till exempel en underbar vaniljglass medkanderade nötter, liknande en pralines and cream
Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar. Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna
Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar. Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna
Hacka mandlar, choklad och maränger grovt. Garnera gärna även med lite apelsinskalsremsor och krossa lite maränger över så blir den ännu lite finare och påsklik
Toppa medkanderademandlar. Lägg bär blandade med florsocker i skål. Jag har gjort den här efterrätten några gånger efter också, fast då som en enklare variant där jag har köpt kanderademandlar i en lokal gårdsbutik
Toppa medkanderademandlar. Lägg bär blandade med florsocker i skål. Jag har gjort den här efterrätten några gånger efter också, fast då som en enklare variant där jag har köpt kanderademandlar i en lokal gårdsbutik
En strut medkanderadelakritsmandlar. Lakritspulvret brukar finns i hyllan med bakingredienser i affären, det som jag brukar köpa kommer från Kung Markatta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.