Salladen fattoush gör jag gärna eftersom den är lättgjord och ett fräscht tillbehör till det grillade. Romansallad eller annan lite tjockare smakrikare sallad blandas med bitar av tomat, gurka, mild lök eller salladslök, kanske tunna morotsslantar och gärna även stekt pitabröd. Både färsk mynta och persilja ska det helst vara i. Allt smaksätts med spiskummin, citronsaft, olivolja och gärna sumac om du har det. Du kan läsa mer om den spännande kryddan sumac på den här länken: Länk till recept på fattoush
Till de vuxna kan man blanda den med rom och få en otroligt god drink före maten, som får de vuxna att jubla. I brist på bättre namn kallar vi den rum-on-mint. Länk har du här: http://katinkaskitchen.com/?p=8472
Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta. Grilla pancettan 6-7 minuter, vänd ofta eftersom fettet droppar ner och det lätt börjar brinna. Grilla halloumin till fin färg och grilla salsiccian runt om i ca 12-15 minuter
Grillad lammrygg. Krydda med salt och peppar, grilla på grillen tills du får en kärntemperatur på 56 grader. Grilla indirekt på grillen tills du får en kärntemp på 68 Grader
M. å. n. d. a. g. i. e. o. c. h. v. ä. r. l. -. ). D. s. /. f. t. b. m. V. k. p. ö. j. x. u. y. I. B. ,. ". H. é. S. (. 1. 2. w. R. F. G. 5. 0. 8. L. E. T. A. K. . 3. 4. P. O. ) M. d l
-) Tänkte göra ett separat inlägg om Lalandia men ville bjuda på en liten mixedgrill tallrik först. Brukar i och för sig grilla lite olika saker när jag väl grillar men slog på lite extra denna gången
Hade egentligen tänkt att grilla fisk idag men det fanns bara en liten bit färsk lax på ICA i Matfors och jag var inställd på röding, så det fick bli kött
) Sist köttkvarnen och korvhornen monterades på köksmaskinen resulterade det i chorizo som i sin tur hamnade på en mixedgrilltallrik där det fick sällskap av potatissallad med olika sorters salladsblad, en skiva grillat lamm, en bit revben och kall tomatsås
Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet. Grilla kycklingen först direkt över kolen, så att en stekyta bildas
För att nå det äkta Libanesisk bröd. Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät
Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta
Lägg på grillgallret och laxfilén med skinnsidan nedåt, en bit bort från glödbädden. Till grillen. Barbecuegrilla laxen i 35-45 min, 125-135 gradig värme
En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. Detta är så himla gott. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.