Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen. Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Man delar dem på mitten och så skär man dem på tvären. Jag har helt snöat in på stora bröd. Ta upp degen på ett mjölat bakbord (jag blandade grahamsmjöl med vanligt vete), och vik försiktigt kanterna in mot mitten
Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Gör så här för att göra brödet. Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Bred/spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper, Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen. Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta
Tänkte jag skulle tipsa om supergoda, fluffiga och stora tekakor med morot i. Eller ja hur stora du vill göra väljer du ju själv men jag gjorde 4 stora kakor av min deg. Baka ut till 4 lika stora kakor eller 18 små. Sätt in bröden i ugnen ca 6-7 minuter för små kakor och ca 12-15 minuter för stora kakor. 4 lika stora kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.