Kom precis hem från en snabbis på MittKökMässan, den som tidigare hetat Det God Köket. Jag har tidigare varit på mässan både som utställare och besökare, men det var några år sedan jag var där senast
Melker Andersson – Fredsgatan gruppen, Stefano Catenacci - Operakällaren, Magnus Ek – Restaurang Oaxen, Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus, Gustav Trägårdh – Restaurang Basement, Magnus Johansson – Café Xoko, Conrad Tyrsén – Restaurang Lux, hade komponerat ihop en meny bestående av förrätt, varmrätt, dessert samt tillhörande vin till
Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter. Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1948 2 kg nötfärs. 10 dl crème fraiche. 1 tsk salt. 1 tsk nymald svartpeppar
Låt sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 12051 gul lök. 1 l trattkantareller, färska eller 500 g frysta och stekta. 1 msk smör. 1 hönsbuljongtärning. 1 msk hackad färsk oregano
Blanda i hackade mandlar i smeten och rulla i mandelhack för en bitigare smak. Så här gör du 10 minuter Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2270 3 dl havregryn. 1 dl strösocker. 1/2 msk vaniljsocker. 100 g rumsvarmt smör
Stek löken i smör på medelvärme, den ska stekas sakta och länge tills den blir mjuk. Så här gör du 15 minuter Skala och dela löken på mitten, skiva löken tunt. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 12 2 gula lökar. 1 tsk honung. 1 krm vitpeppar, malen
Fördela såsen på laxen och smula över fetaosten. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 1 msk smör till formen. 1 schalottenlök. 1 dl passerade tomater. rivet skal av 1 citron. 150 g fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.