Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop pizzamixen enligt anvisningen på paketet. Dela degen i 10 lika stora delar, kavla ut till handflatsstora pizzor. Lägg över dem på bakplåtpappersklädd plåt och förgrädda bottnarna i mitten av ugnen i 5 minuter.
Skiva tomaterna. Fördela pastasåsen på bottnarna, bred ut den så att den täcker hela ytan. Lägg två - tre tomatskivor på varje pizza samt lite grovmalen svartpeppar. Ovanpå det läggs valfri fyllning d v s antingen getost eller sparris och riven ost. Om man så önskar kan man lägga på enbart pastasås, tomat och ost.
Grädda pizzorna i ytterligar 5 minuter eller tills osten smält. Ringla honung över getosten och lägg på finstrimlat citronskal på sparrisen.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och salt och rör om tills jästen löst sig. Blanda i vetemjölet lite i taget men spara ungefär 1/2 deciliter till utbakningen
Johannes WätterbäckGlutenfria minipizzor. Räcker till 12 minipizzor i storleken som ett kaffefat. Foto. Perfekt till en lättare pizza-lunch, som en del av en buffé eller till fredagsminglet
Idag så gjorde jag och lilltjejen minipizzor till lunch. )Recept på LCHF minipizzor. Dessa pizzor är, som så mycket annat, en riktig storfavorit här hemma
Skär ut runda minipizzor. Minipizzor med pesto, rostad paprika och mozzarella. Du behöver1 förp. färdig pizzadeg6 msk grön pesto100 g grillad paprika, stimlad1 förp
Yeiiii nu är semestern äntligen här och vi firar in den med en god Aperol spritz drink. Till denna drink gjorde jag små goda mini pizzor gjorda på tortillabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.