Denna våffeltårta bjöd jag på nyligen, fylld med friska smaker som lemon curd, gräddeochbär. Fortsätt att bygga din våffeltårta med nya lager av gräddeochlemoncurd
Lemon curden gör att den känns lite lyxig, använd de bär du har tillhands att garnera med. Vispa grädden till garneringen och blanda med vaniljsockret, rensa och skölj bären
Lägg upp tårtbottnen på ett fat, bred på ett lager lemon curd och därefter vispad grädde. Garnera din pavlova med de tjusiga små bärenoch flagad mandel
Vispa gräddenoch klicka ut. Garnera med de bäroch frukter du gillar. Riv mandelmassan grovt och vispa med äggvitorna i någon minut, tills smeten är jämn och luftig
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Täck med den andra halvan och tryck till lite. Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå
Vispa gräddenoch rör ner turkisk yoghurt. Den får gärna blandas ihop lite medlemon curden. Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar
Garnera med färska bär. Efter en underbar helg med sommarvärme, som gjorde det så mycket enklare att tanka ny energi, känner jag mig nu redo för en ny arbetsvecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.