Minimacarons med lingonkräm
Söta saker
Söta saker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g mandelmjöl
  • 225 g florsocker
  • 4 normalstora äggvitor (125 g)
  • 25 g socker
  • 1/2 dl passerade lingon eller
  • 4 msk lingonsylt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Häll äggvitorna i en separat bunke. Vispa dem hårt tills det går att vända bunken upp och ner. Vispa i sockret lite i taget och därefter eventuellt karamellfärgen.
  • 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i minst en timme. Och observera att det här är en dealbreaker – grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de!
  • 10-12 minuter Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något. Rör ihop lingonkrämen och spritsa ut eller bred den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt utan att trycka till krämen för hårt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.