Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja och servera gärna med bröd. Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull
Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Det lagades en 3 rätters meny. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Krydda med det du gillar och släng i en massa rester för att spara pengar och minska matsvinnet. Smula i grönsaksbuljong och tillsätt belugalinser och oregano (om du använder baljväxter på tetra – vänta med dem till slutet)
Och det är vår vän Jamie Oliver som står bakom receptet med de utsökta smakerna. (Jamie hänvisar till ett ganska avancerat recept där han kokar dem långsamt i ugn med bacon, buljong, rosmarin och vitlök
Jag postade det här receptet för första gången i januari i samarbete med Cervera, men då bara som ett av fem recept i ett menyinlägg, så jag tänkte att det ju verkligen borde få sig ett eget inlägg
Nåväl, nog med funkis och vidare till den här minestronesoppan som vi åt för ett tag sedan. Jag är på utbildning med jobbet och njuter av att spatsera omkring i det enorma funkishus som inhyser vårt huvudkontor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.