Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök efter 2-3 minuter. Låt såsen stå och reducera på medelhög värme i 10 minuter. Kör in i ugnen i 20 minuter, eller efter anvisningarna på paketet
Ytterligare ett pittabalanserat recept från Maten från min by - ayurveda för din hälsa. Jag har även lagat och bloggat om recept från Janesh Vaidyas tidigare bok Maten är min medicin och de recepten hittar man samlade här
Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min
Vegetariska biffar. 10-15 minuter. Tomt kylskåp, riktigt tomt, så det fick bli en storhandling i dag. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori
När det har fått koka ihop nån minut, smula ner buljongtärningen och lägg i fetaosten. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Finhacka schalottenlöken och vitlöken och bryn det ett par minuter i smör i en kastrull. Halvera tomaterna och ha i dom ihop med mycket mozzarellaost och låt det puttra ett par minuter till
1 tsk spiskummin. Koka linserna mjuka, ca 10-15 min. Rör ner 1 dl havregryn och låt smeten svälla ca 10 min. Forma små biffar och stek i olja & smör på svag värme ca 4 min på varje sida. 1 tsk spiskummin
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Skär fetaosten i mindre bitar. Låt vila svalt ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 225 graders ugnsvärme. Grädda pajen i ca 35 minuter mitt i ugnen på 200 grader
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Ät dessa fantastiska biffar tillsammans med kokt jasminris och en enkel vitlökssås gjort på tex creme fraiche, en nypa socker och pressad vitlök
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.