Jag började veckan med fettkaffe, men jag upptäckte att jag framåt eftermiddagen både mådde illa och var hungrig på samma gång, så denna vecka skippade jag det ganska snabbt
Fisken fisk stekas cirka två minuter på andra sidan. Jag stekte makrillen med skinnsidan ned i rapsolja på hög värme i cirka 7 min, tills skinnet blivit krispigt och brunt
Jag trodde att den inte skulle hinna bli klar tid med det blev faktiskt perfekt timing. Idag fanns det fortfarande gott kött kvar och vi åt fransyska till lunch
Sedan ställde jag in grytan i ugnen på 110-125 grader. Den fick sedan stå och vänta 30 minuter innan jag åt den. Fläskgryta Förberedelsetid 10 Minuter Tillagningstid 8 Minuter Total tid 18 Minuter Recept av. 6 Ingredienser 1 kg fläskkarré utan ben skuren i grytbitar 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 tsk chilipulver ancho eller motsvarande torkad hel frukt 3 vitlöksklyftor 1 gul lök 2 msk tomatpuré salt Instruktioner Dela fläskkarré i bitar. Ställ in i ugnen i 7 timmar på 110-125. Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window) 110-125 grader D. 10 Minuter Till. 8 Minuter T. 18 Minuter R. 1 msk spiskummin. 2 msk tomatpuré salt
Tillsätt rödkål och fräs ytterligare ett par minuter. Sedan bar det av hemåt för lite uppfräschning och därefter strålade vi samman hemma hos mig och Berra för middag med lite karibiska influenser
Till det så tar jag mina tillskott – omega 3, vitamin D, CLA. //I always start my mornings with my favorite breakfast – 1 dl oatmeal, 1 proteinshake, 1 egg, Clean drink and my supplements (Omega 3, Vitamin D and CLA) 1 dl gröt
Fler av mina buljongtips hittar du i Gammaldags husmanskost på nytt sätt, där hittar du också många grytor och soppor där jag använder mig av hemkokt buljong
Idag förbereder jag vår middag, får ju bestämma minmiddag, eftersom det är mindag i dag. Ta ut grytan och låt brödet vila i några minuter, innan det stjälps upp på bakgaller och får svalna utan bakduk
Det blev min lilla lunch. Till middag blev det också vaktelägg. Jag hade chansen att göra någon marinad, men gjorde det lätt för mig och rullade kycklingen i en kryddblandning med spiskummin, chilipulver ancho och salt
Appropå semlor var jag med i Aftonbladets Mat&Vins nätversion med min semmelwrap. Under veckan som gått har jag som vanligt jobbat ett par timmar per dag med mitt företag
Ett tips om man vill göra veckomenyer och handla det som är billigt i reklambladen är att ha en veckomeny som sträcker sig ons-ons el tors-torsdag beroende på vilken dag man handlar, lätt att man läser sig med att reklambladen kommer på måndagen
Middagen för dag nummer två på billiga veckan är en helstekt kyckling. 2 påsar tacokryddmix (eller blanda din egen med spiskummin, chili, salt, lökpulver, paprikapulver). 1/2 chilifrukt. 2 paprikor. Ställ in kycklingen i ugnen i 225 grader i 40-60 minuter (eller tills den når en temperatur på 70 grader). 302294. 2 påsar tacokryddmix (eller blanda din egen med spiskummin, chili, salt, lökpulver, paprikapulver). 1/2 chilifrukt. 2 paprikor Salt
Ca 20 g fryst eller färsk hackad basilika. Lägg på några klickar smör eller kokosolja, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. 011229. Ca 20 g fryst eller färsk hackad basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.