Jag tycker kalops tillagad i tryckkokare ger en mycket mer koncentrerad smak än med vanlig kokning. Dessutom är allt klart på 15 min. När trycket är höjt sänk värmen på plattan till medelvärme och koka ca 15 min. När köttet är klart, rör ned redningen och låt sjuda i 3 minuter
Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan
Hembakat bröd, se mina recept om du vill. Låt det puttra i cirka 10 minuter innan du lägger ner kyckling, potatis och morötter. Låt det småputtra cirka 30 minuter. Ungefär 5 minuter innan det är färdigt häller du i en finhackad lök till
Låt pärllökarna ligga i en skål med varmt vatten i 5 minuter, så blir de lättare att skala. Lägg lök och kött i kokspadet och koka upp och låt sjuda, 45–50 minuter. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. Låt sjuda i 3 minuter
Lägg ner morötter och löken i grytan och stek på dem ett par minuter. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart. 1 stor eller 2 mindre gula lökar
Kalops är perfekt att göra i crockpot. Här visas kalopsen innan den kokas sakta. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.