Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till minmail-lista. Min plan är att varje vecka lägga upp en veckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagen för dig
Det här är bland det godaste jag vet och hela min familj älskar det. 0 from 1 reviewsMin goda Lasagne (LCHF, Glutenfri) PrintFörfattare. 1 kg nötfärs1 stor gul lök1 vitlök solo800 ml körsbärstomater i burk½ dl tomatpuré2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong2 tsk oregano2 tsk torkad basilika1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver1 tsk curry2 tsk salt½ tsk malen svartpepparLite cayennepepparBechamel. Grädda i 10 minuter. Låt småputtra i 10 minuter. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter. FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 1 r
Jag tänkte dela med mig av en enkel veckomeny med mina favoriträtter som passar hela familjen och där det inte är hundra olika ingredienser och kryddor i recepten
Jag som alltid gillat att laga mat lärde ju mig i efterhand hur jag kunde omvandla mina gamla recept och få till dem så de blev LCHF-vänliga, men det svåraste har nog ändå varit tillbehören
Strikt LCHF och viktminskning. Min vikt är stabil. När jag berättar att jag äter strikt LCHF eller när jag tackar nej till saker så är den vanliga responsen från andra att det är klart jag ska unna mig
Första veckan på jobbet är över för min del. I morgon är jag ledig för att åka och hämta mina barn som har varit hos farmor och farfar i Dalarna hela veckan
Jag valde att låta smeten stå framme över natten och dagen efter så spritsade jag ut dem på bakplåtspapper (istället för att rulla kulor och doppa i kakao)- annars kan man följa receptet och göra kulor
s FB-sida och sedan ändrade jag liteoch la till en del ingredienser. LCHF BRÖD1 limpa6 ägg250 g keso1 dl hasselnötsmjöl2 dl mandelmjöl0,5 dl pumpafrön0,5 dl solrosfrön0,5 dl sesamfrön2 tsk chiafrön2 tsk hela psylliumfrön1 tsk salt2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 75 - 80 minuter
Servera med vaniljsås eller LCHF-glass. Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20minuter tills knäcket börjar få lite färg. Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt. Receptet hämtat från Birgitta Höglund's mat 45 minuter. 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.