Dom här kakorna bjöd alltid min fina faster Marianne på så det var alltid extra lyxigt. Min mamma brukar göra dom till mig när jag fyller år (förlåt men Mariannes var ett strå vassare
Blandar man för länge blir köttbullarna kompakta och hårda. Rulla köttbullar på c. Lägg köttbullarna i det sjudande vattnet och låt dem sjuda tills de flyter upp av sig själva, då är de klara
Blandar man för länge blir köttbullarna kompakta och hårda. Rulla köttbullar på c. Lägg köttbullarna i det sjudande vattnet och låt dem sjuda tills de flyter upp av sig själva, då är de klara
Smaklig måltid Mina supergoda köttbullar med pressgurka. Låt stå i kyl minst en timme. •Blanda ströbröd med mjölk och grädde och låt det svälla 10 minuter. •Avsluta i ugn 165° 15 minuter
Det här mina vänner. Vegoköttbullar. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter. Strimla lök och vitkål i fina strimlor. Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. De är dels svenska, de gör dels jättegoda och bra produkter (jag är småberoende av havregrädden i min matlagning) och de tar dessutom ett otroligt nödvändigt och skitroligt krig med den jättelika mjölkindustrin med sin ”Wow, no Cow” kampanj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.