Ta sockerkakan ur ugnen. Missa inte vår saftiga sockerkaka med kardemumma. 110 bitar Ingredienser Sockerkaka 3 dl strösocker 4 ägg 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 1 dl vatten, kokande Vaniljfyllning 125 g smör 1 dl mjölk 4 msk vaniljsocker Garnering 1 msk florsockerRecept. Vaniljfylld sockerkaka Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt koka häftigt ca 3 min
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Jag ville självklart baka den perfekta sockerkakan och efter några mindre lyckade försök experimenterade jag fram det här receptet som jag är riktigt nöjd med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.