Gnid in den krossade vitlöken på degen. Rör ut degen i vattnet. Toppa med örter av något slag. Ös upp degen på bänken och arbeta denordentligt tills den är jämn och elastisk
* Skiva vitlöken* I enliten kastrull, värm lite av olivoljan på medelhög värme och fräs vitlöken tills den är lätt gyllene (klarar ni rå vitlök så kan ni pressa den direkt i och skippa detta moment)* Blanda detta med basilika, resten av olivoljan och nötterna
Späd ev peston med lite olja om den är tjock. En lättlagad rätt som passar utmärkt på studentbuffén, lite roligare än att bara lägga upp färdigskivad rostbiff som den är
För vi åt den sval, fint skivad, och den bakades i en form som klätts med savoykål (den liknade en sarkofag innan färsen väl kommit i) och den fick ligga i press innan servering
Hittade receptet i tidningen Hembakat, men där var de ju bakade med vanligt mjöl, så en av mina teorier till att de blev flarn istället för kakor är att jag bakade dem medglutenfritt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.