Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Smält nougaten över ett vattenbad. Klicka nougat i varje form. Ställ svalt och låt nougaten stelna. Publicerat 2014-12-2014. 21. Ingridienser till 30 st. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. Häll upp kolan i botten på 30 ischokladformar. 30 st. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Philadelphia), rumstempererat. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”no bake”)
(lite smått svart uppepå) Men vi räddade den i sista stund så smaken satt som den skulle Jag har definitivt kommit in i något vitlöksstim, för just nu är det nog vitlök i allt jag ger mig på
1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 3. 1 påse kokosflingor (200g). . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo
Det här är i praktiken samma recept som Brantevikssill på inläggningssill, men vet att en del söker på femminuterssillen så då vill jag göra det lättare för er
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 3. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Kakorna ska inte vara helt genomgräddade, för de ska in i ugnen igenn. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)MerKlicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
Det går säkerligen att använda en annan relativt neutral nöt eller mandel istället. Om du också vill fira in våren och den mycket efterlängtade värmen med något gott bakverk är mitt tips denna fräscha no bake blåbärskaka
17november2015 @ 18. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 2-3 malen kanel. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min. 17november2015 @ 18. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 2-3 malen kanel. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 2-3 malen kanel. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 2 ägg 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar Rulla till bollar som plattas ut. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min Låt kakorna svalna och förvara i plastpåse el plastburk så det håller sig mjuka. 1/2 dl farinsocker. 1 dl socker. 2-3 malen kanel. 1-11/2 tsk mald kryddnejlika. 1-11/2 tsk mald ingefära. 2 ägg 1 dl grädde. 1 tsk bikarbonat. 11/2 tsk bakpulver. 10 dl mjöl. Dela degen i 24 bitar Rulla till bollar som plattas ut. De ska bli ungefär 6-7 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Grädda kakorna mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 min Låt kakorna svalna och förvara i plastpåse el plastburk så det håller sig mjuka
10 digestivekex. 1300 g Philadelphia classic naturell. 150 g rumstempererat smör. 15 dl florsocker. 1300 g mörk choklad. 13 tsk neutral olja. 110 digestivekex 300 g Philadelphia classic naturell 50 g rumstempererat smör 5 dl florsocker 300 g mörk choklad 3 tsk neutral oljaMixa samman digestivekex, Philadelphia classic naturell och florsocker till en jämn smet. Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.