Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Och jag fuskade nog lite och åt lite mycket, så nu ska jag ge mig ut på en snabb promenad. Skär i lagom stora bitar och koka dem mjuka i en kastrull i lättsaltat vatten
Det blev god jaktlycka och han lyckades komma hem både vildand och nötskrika. Han droppade förbi på eftermiddagen och jag var med och fileade nötskrikan och gjorde sen till rätterna nedan
Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagens middag. Skär kycklingen i lagom stora bitar och låt bitarna brynas på tillsammans med löken
Jag gissar att det inte bara är vi som har lax och annat gott kvar i kylen så här efter påsk. Det kan blandas ner i köttbullesmeten, användas till fåraherdespaj och till och med knådas in i bröddegen
Ja jag vet att det att det kanske snöar igen om några dagar och blir kallt igen och så. Jag är ingen grillmästare precis och det tar sin lilla tid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid
Jag tänkte bjuda Daniel, och min pappa och hans sambo på en riktigt härlig Farsdagmiddag. Både pappa och Merja är riktiga ”Norrlänningar” med familj och mången år tillbringade i Jämtland
godmiddag,. Igår blev det en jättegod middag här hemma med stekt lövbiff, pommes frites och en supergod sallad med körsbärstomater, fetaost, sallad, nötter, olivolja och balsamvinäger
Fick en underbar middag hos mina föräldrar, bruna bönor med fläsk och korv. Funderar på morgondagens middag och efter att ha bläddrat bland olika grytrecept, hittade jag en intressant lammgryta med spännande kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.