Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Vi får ofta ris över från middagar och det här är ett enkelt och snabbt sätt att använda risrester. Det sägs att just ris och bönor är en bra kombination att äta ihop, tillsammans utgör de en fullvärdig proteinkälla
The post Mexikansktris appeared first on Sofia von Porat. Det här receptet är perfekt om du har risrester över från gårdagen och vill göra något enkelt men gott och smakrikt
Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan
Strö lite färsk koriander över och servera med nykokt ris. 4 port ris. Tillagning. 1. Hetta upp lite matolja i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 minut
Mexikansktris. Tillsätt riset och hönsbuljongs tärning och låt det fräsa med någon min. Låt riset koka under lock på svag värme 18-20 min eller tills vätskan kokat in. 2½ dl långkornigt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.