lite mer majonnäs runt på smörgåstårtan för att osten ska fästa. Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Här kommer tjejkvällens varmrätt. Fyll ev på med mer vatten så det inte blir för torrt. En mumsig smörgåstårta som serverades med sallad och vitlökssås
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Lägg över mer bröd. Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop med fyllningen
Jag ville också gärna ha den lite mer fiberrik, så jag tog ett annat bröd den här gången, havretrippel, då blev tårtan 6-kantig istället för rund, men väldigt god
Lägg på nästa lager Hönökaka så att skarvarna ej kommer på samma ställe som de förra. Blanda allt som ska vara i fyllningen, löken ska hackas fint eller rivas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.