Då kommer här mitt förslag på helgens meny. Helgmeny. Helgens menyveckan 26. sista helgen i juni 2015. sommaren 2015. 250 g tärnad kassler4 hårdkokta ägg5 dl creme fraiche1 dl majonäs2 dl bostongurka1 röd lök2 msk senap1 dl remouladsåsTopping. 5 ask gräslöksost1 dl majonäsGarnering. 250 g kallrökt lax5 hårdkokta äggtomatgurkasalladcitrondillLägg två hönokakshalvor på en bricka och bred på smör. 5 dl couscous+5 dl vatten. 250 g jordgubbar. 50 st salladsblad. 500 g mjukt smör/margarin. 50 cl rött vin. Slå på 25 cl rött vin och rör om. 50 g pinjenötter. 175*. Grädda den ca 25 minuter, den ska vara kladdig men inte för rinnig. 2015-06-26 @ 14. 56. 857c0. 659c-0. 502 c0. 549-0. 559-0. 501,8. 513,9. 250 g tärnad kassler. 5 dl creme fraiche. 5 ask gräslöksost. 250 g kallrökt lax. 5 hårdkokta ägg. 5 dl couscous+5 dl vatten. 1 galiamelon 2 nektariner 250 g jordgubbar. 50 st salladsblad. 500 g mjukt smör/margarin. 4 rödlökar 50 cl rött vin. 50 g pinjenötter
Trots att veckan redan har påbörjats tänkte jag att jag skriver menyn för den som är intresserad. Meny, vecka 28 (+ lördag och söndag vecka 27)lördagVaniljyoghurt med färska bär, smörgåssöndagKycklingsallad med vitlökscreme fraichemåndagSpagetti och köttfärssås, kidneybönssalsa och ruccolatisdagKycklingsallad/pizza på Alpina, SkövdeonsdagFärsk tonfisk med färskpotatissallad och kall citronsåstorsdagBacon och broccolipaj med salladfredagCitronflskfilégryta med pasta, ruccola och coctailtomaterlördagTacogratäng med tortillachips, avokadosalsa och salladsöndagKycklingfilé med färskpotatis och kalla såser, fetaostsalladI lördags när vi kom hem hade vi inte sovit på 25 timmar, vilket kändes både gällande trötthet och den icke existerande hungern. 2 små burkar med kidneybönor (avsköljda)1 finhackad lite röd lök1-2 msk balsamvinäger0,5-1 msk oljasalt och peppargärna finhackad persiljaRör ihop detta och låt det stå och dra en stund innan servering. 0,5-1 msk olja
Innan receptet - här kommer veckomenyn. Brödpasta med pinjenötter (veckans vego)Tisdag. Exotisk kyckling med frukterPaj med chokladganache3 dl vetemjöl125 g smör2-3 msk kallt vattenChokladganache. 140 g osaltat smör,150 g choklad (70 %),1 nypa salt8 strukna msk kakao. Låt vila kallt, kavla ut och lägg i form och förgrädda i 225° i 10 min. Grädda i 150° i 40 min. 125 g smör. 150 g choklad
Veckansmeny. ca 250 g kokta och skalade rödbetorca 250 g kokta kikärtor0,75 dl tahini0,5 dl gräddfil2 vitlöksklyftor, pressade1 citron, zest och saft0,25 tsk salt3 tsk malen spiskummin0,5 dl olivoljaMixa allt till en så slät gucka som möjligt. Lax med rosensås ca 250 g kokta och skalade rödbetor. ca 250 g kokta kikärtor. 0,75 dl tahini. 0,5 dl gräddfil. 0,25 tsk salt. 0,5 dl olivolja
På denna veckasmeny finner du även en snabblagad köttfärssås med asiatiska smaker, helstekt fläskytterfilé med krämiga rotfrukter i ugn och laxbiffar med frites och Västerbottensdip – en riktig mitt-i-veckanlyxare
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter
Idag står det köttgryta på menyn. LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
Detta var vår Nyårsaftons meny 2016. 250 g skalade räkor, 2 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 msk riven färsk pepparrot, 2 krm salt, 1 knippe färsk gräslök, 1 krm svartpeppar, 2 mjuka tunnbröd ca 20×25 cm. 1 Prosciutto di Parma (á 70g), 600 g fläskfilé putsad, 2 msk soltorkade tomater, 100 g Fetaost smulad, 1 kruka basilika plockade blad, ca 250 g smördeg, 1 ägg uppvispat, olivolja Classico, salt, svartpeppar nymalen. Sätt ugnen på 225°. Bryn fläskfilén runtom i olja ca 5 minuter. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Sätt ugnen på 225°. 250 g skalade räkor. 25 cm. ca 250 g smördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.