Mättande vattenmelonsalladmed fetaost och gurka. Melonen går till ochmed att grilla. nymalen svartpeppar (gärna lite extra, svartpeppar passar extra bra med melon)
16 st Snygga skivor parmaskinka. 1100 gr Färskost med vitlök. 110 ml BalsamvinägerBlanda honungen med balsamvinäger och ställ in i kylen, lägg ut parmaskinkorna på en bänk och lägg i en klick färskost på varje, rulla ihop snyggt och dela dem snett på mitten. 1Lägg sedan ut ett snyggt salladsblad på en tallrik, dela upp melonen på tallrikarna och sedan kärnorna från granatäpplet. 1Lägg på parmarullarna och avsluta med att ringla balsamblandningen på toppen av allt
med ett basilikablad eller eller något annat grönt om du har hemma (ej nödvändigt). Lägg hälften av parmaskinkan (ska vara tunt skivad) på varje tallrik, gärna lite snyggt
Skär hälften i klyftor och pressa resterande i en skål med olivolja till dressingen. Skala gurkan, halvera den på längden och skär i små bitar, halvmånar
Ingredienser Portioner. 4 1 burk svarta bönor (à 400 g) 1 rödlök (gärna färsk) 3 msk olivolja pressad juice av 1 lime 1 msk flytande honung 1/2 tsk örtsalt 8 dl tärnad vattenmelon (ca 1/4 melon för 4 port) 100 g grönsallad 200 g fetaost 2 msk rostade pumpakärnor Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.