Wallenbergare-typ. Det här är en fuskvariant - det ska vara kalvfärs. Såsen körde jag bara på känn men längst ned i inlägget finns en länk till en kanongod rosépeparsås - samt till potatisgratängen som jag gjorde i min Crock-Pot
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker
Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs. (recept på det hittar du här) men som här är gjord på fisk istället och då plötsligt får namnet Havets Wallenbergare
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
30 st ungefär. Ingredienser. 200g mjölkchoklad alt mörkchoklad. 200g vitchoklad. 2 dl polkagrisar. Gör så här. Krossa polkagrisarna i en mortel alt hastigt i en mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.