Mediterranean Tomato Soup
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Medelhavssoppa med tomater (ca 2-3 portioner)
  • 200 g grönsaker av valfri sort ex aubergine, zucchini, selleri, morot etc. Jag tog aubergine och morot den här gången.)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 burk finkrossade tomater eller ca 400g färska tomater, skurna i bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl Ajvar Relish
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl valfri grädde (soja, vispgrädde etc.)
  • 1 tsk timjan
  • 1 liten nypa rosmarin (smula sönder fint mellan fingrarna)
  • 2 tsk chilipeppar (lite mindre för mindre hetta)
  • 3-5 dl vatten beroende på hur tunn/tjock konsistens som önskas
  • salt och svartpeppar, smaka av med
  • English
  • Mediterranean Tomato Soup (2-3 servings)
  • 200 g vegetables of your choice eg eggplant, zucchini, celery, carrot, etc. (I used eggplant and carrot this time.)
  • 1 tbsp oil
  • 1 clove garlic, chopped
  • 1 can of finely crushed tomatoes or about 400g fresh tomatoes, cut in pieces
  • 2 tbsp tomato paste
  • 1.5 dl (1/2 american cup) Ajvar Relish
  • 1 organic vegetable stock cube
  • 1.5 dl (1/2 american cup) cream of your choice (soy cream etc.)
  • 1 tsp thyme
  • 1 small pinch of rosemary (finely crumble between your fingers)
  • 2 tsp chili peppers (a bit less for less heat)
  • about 1,5-2 cups of water, depending on how thin/thick consistency required
  • salt and black pepper, to taste

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.