Stora köttbullar i kantarellsås
11 dl vatten. 12 msk Brynt Schalottenlökfond. 5 dl havregryn 1 dl vatten 2 msk Brynt Schalottenlökfond Bong Touch of Taste 1 st gul lök hackad 1 st ägg 0. 5 dl persilja hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen Sås 200 g kantareller 2 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl grädde 2 dl mjölk 1 krm svartpeppar nymalen 2 msk kantarellfond Bong Touch of Taste Tips. smaka av med 1 msk svartvinbärsgeléBlötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min. 1Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser. 1Blanda inte färsen för länge så den blir för trådig. 1Forma storaköttbullar och lägg dem på oljade tallrikar. 1Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar. 1Stek klart i ugnen på 150 grader i ca 10 min så att de blir genomstekta. 1Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan. 1Låt koka upp och sjud såsen i ca 5 min. 1Smaka av med svartpeppar och eventuellten msk svartvinbärsgelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.