Chokladrutor eller kärleksmums eller. Kärt barn har många namn. Detta är ett gammalt recept som jag fått ifrån min mamma och jag har hitintills aldrig smakat några som är godare än dessa
De här goda rutorna bakade jag förra veckan. Saftiga och härliga med en lätt smak av citron. Mamma tyckte att de påminde lite om mazariner i smak och konsistens
För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till
Sedan gjorde jag en ny kaka som var apelsinmazarinrutor. Glad Påsk på er allihopa. Hoppas ni har en härlig helg och äter en massa gott och njuter av allt
Om man inte orkar. hålla på att trycka ut masa deg i små folieformar för att göra mazariner. är denna kaka minst lika god, en klar favorit på kakbordet
Låt smöret bli rumstempererat. Blanda sedan alla ingredienserna med elvispen eller degkrokarna. Häll ut den trögflytande smeten i smord liten långpanna, storlek cirka 20 x 30 cm
Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen, margarin, socker, mjöl. Klappa ut mördegen med mjölad hand, så den täcker botten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) och går upp drygt 1 cm på kanterna av pannan
Mazarinrutor är toppen att baka om man är många. Här har jag dock skippat mördegsbottnen, resultatet blev mjuka och saftiga mazarinrutor med god citrusglasyr
Källa. Marianns LCHF mat & bakPortioner. 8-10 bitarIngredienser. 125 g smält osaltat smör4 ägg3 msk erythritol (sötrix, sötin o sukrin) och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning1 dl grädde1 dl mandelmjöl0,5 dl kokosnötmjöl0,25 dl pofiber4-6 malda bittermandlar2 tsk bakpulverChokladglasyr50 g choklad 90% eller råchoklad1 dl grädde2 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötningGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.