På två ställen i trädgården frodas rabarbern, så det är bäst att passa på att baka med den. Receptet i dag hittade jag hos Hanna med bloggen Matarkivet
Idag bytte jag jordgubbarna mot rabarber. Recept på denna goda goda kaka hittar ni här. Jag tog ut den efter 40 minuter i ugnen, då får den en mjukare yta
Riv mandelmassan och rör ut den med smöret. Kanske är rabarbersäsongen över, men om man har rabarber kvar eller kanske har fryst in lite så testa den här kakan, den är helt underbar
Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp). Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.