Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
1MazarinformarSmörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar
Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk
Få av er har väl missat att jag tycker om mazarinsmaken. Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor med bittermandel som ger just smaken av mazarin - och då kör jag bittermandelarom från Dr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.